Karlovarský knedlík

Šéfkuchař Ondra pro vás tentokrát připravil jedinečný recept na tradiční Karlovarský knedlík, který je neodmyslitelnou součástí české kuchyně.

Sepsal pro vás krok za krokem návod na přípravu, takže s jeho postupem se vám Karlovarský knedlík povede tak, že bude chutnat jako od babičky.

Ingredience

Těsto:

  • 10 starších rohlíků
  • 250 ml mléka
  • 50 g másla
  • 3 vejce
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • 2 lžíce nasekané plocholisté petržele
  • 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostky. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. V míse smícháme žloutky, máslo, sůl, petržel, mléko a pepř.

Zamícháme a postupně zapracujeme sníh z bílků.

Připravenou hmotu položíme na máslem potřený ubrousek (pokud jej nemáme, můžeme použít potravinářskou fólii) a pevně zabalíme do bonbónu. 

Vložíme do vroucí vody a vaříme 20-25 minut. Po vyndání jej necháme odpočinout pár minut a krájíme ho na plátky.